Hoppa till sidans innehåll

Kommande restriktioner

19 NOV 2020 13:48
I och med att smittspridningen ökar så kom regeringen med ett förslag i veckan att det från och med 24 november max får vara åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta ställer givetvis till det för idrottsutövande.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2020 13:48

Riksidrottsförbundet har lämnat in ett svar på denna remiss då de anser att det är fel att regeringen inte gör undantag för idrotter som sker utomhus på stora ytor och utan kontakt med andra människor. Klicka här för att läsa hela Riksidrottsförbundets svar till regeringen.

Längdskidor, segling, orientering och många fler tävlar på stora ytor utan att träffa andra månniskor. De är inte rimligt att dessa endast ska få ha åtta personer på sina tävlingar. Regeringen måste omgående skapa ett undantag för dessa idrotter.

Uttalandet ovan är från Björn Eriksson i Riksidrottsförbundets nyhet "Låt inte barnen betala priset", som handlar om svaret till regeringen.

Om det är som så att RF inte får gehör och förslaget om maximalt åtta personer går igenom, så kommer det givetvis att påverka våra verksamheter. Styrelsen för SGVF fastslår att om restriktionerna ändras från och med den 24 november så kommer vandring i grupp upp till åtta personer vara okej, men att det är viktigt att hålla avstånd och att samling och avslutning skall hållas utomhus.  

Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png