Hoppa till sidans innehåll

Arbetet för samgående mellan Gång- och Vandrarförbundet och friidrotten går framåt

03 JUN 2022 12:43
Arbetet med samgåendet mellan Svenska Gång- och Vandrarförbundet och Svenska Friidrottsförbundet går vidare. Förhoppningarna är att snart kunna inkomma med en ansökan till Riksidrottsförbundet och att samgåendet ska bli verklighet under 2023.
  • Skapad: 03 JUN 2022 12:43

Ett beslut om samgående mellan SGVF (Svenska Gång- och Vandrarförbundet) och SFIF (Svenska Friidrottsförbundet) har redan fattats på respektive förbundsårsmöte och nu rullar arbetet vidare. Arbetet med samgåendet leds av en projektgrupp bestående av Jenny Sundqvist (SFIF), Daniel Cortobius (SFIF) och Rickard Eriksson (SGVF). 

Arbetet har än så länge gått ut på att identifiera olika arbetsområden och dess omkostnader. Genom möten med Riksidrottsförbundet har projektgruppen samlat på sig tips och råd kring samgåendeprocessen och även fått erfarenheter från andra förbund som genomgått en liknande process. Målsättningen är att inom kort få in en samgåendeansökan till Riksidrottsförbundet och sätta igång arbetet rörande samgåendet.  

Det återstår fortfarande ett årsmötesbeslut från Svenska Gång- och Vandrarförbundet innan ett formellt samgående mellan de två förbunden kan ske. Detta kommer tidigast att kunna ske i mars 2023, då SGVFs stadgar kräver att det går minst 10 månaders mellan besluten. Innan det formella samgåendet kan ske gäller det att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att underlätta processen.  

Utöver detta har även en styrgrupp tillsatts bestående av Stefan Olsson (SFIF), Freja Avebäck (SFIF), Anders Svanholm (SFIF), Börje Hansson (SGVF) och Roger Magnusson (SGVF). 

Har ni tankar, funderingar eller förslag rörande samgåendeprocessen som ni tycker att projektgruppen ska ta del av, vänligen kontakta Jenny Sundqvist (Svensk Friidrott) eller Rickard Eriksson (Svenska Gång & vandrarförbundet).  

Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png