Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Veteran-SM och Skåne RaceWalk 21-22 augusti

07 JUN 2021 08:54
Skånes Gång- & Vandrarförbund hälsar dig välkommen till Skåne. I augusti arrangerar vi veteran SM. Tävlingarna kommer att vara i Lund, med vägloppet på lördag och banloppet på söndag.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2021 08:54

Lund är full av kontraster. Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och innovationsmiljöer. Detta försöker vi återspegla genom de två tävlingsdagarna.

Första dagen får det nya Lund visa upp sig via bostadsområdet Råbylund med sin sjö som lockar boende till olika motionsformer. I detta öppna landskap slingrar sig den drygt 1300 m långa varvbanan. Nästan utan nivåskillnad och med underbar utsikt mot den skånska landsbygden. Underlaget blir till hälften asfalt och till hälften hårt grusunderlag.

Andra dagen förflyttar vi oss till stans centrum och anrika centrala idrottsplatsen. Sveriges äldsta idrottsplats för friidrott som fortfarande används. Invigd redan 1892 och med friidrott sedan 1919. I denna vackra och stämningsfulla miljö samlas vi gångare och korar landets främsta veterangångare.

Vi erbjuder även alla seniorer att komma och tävla, ni har egen klass (Skåne Race Walk).

För att locka fler gångare till sporten finns power walk att prova på under lördagsförmiddagen, 3 km öppen klass, utan domarbedömning samt för ungdomar 400 meter och stafett 2x200 m på söndagen (Skåne Race Walk).

För fullständig inbjudan klicka här.

Välkomna till Lund
hälsar
Theres och Per

Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png