Hoppa till sidans innehåll

Nio unika vandringsturer erbjuds premiäråret för Båstad Hiking Festival

09 APR 2018 12:05
Den 12–14 oktober är det premiär för Båstad Hiking Festival - ett vandringsäventyr omringat av hav. Bjärehalvön kommer att visa upp sin sällsynt vackra natur, och dessutom i färgstark höstskrud. Nio skräddarsydda vandringar på olika teman.
  • Skapad: 09 APR 2018 12:05

Den 12–14 oktober är det premiär för Båstad Hiking Festival - ett vandringsäventyr omringat av hav. Bjärehalvön kommer att visa upp sin sällsynt vackra natur, och dessutom i färgstark höstskrud. Nu är programmet klart och kan stoltsera med nio skräddarsydda vandringar på olika tema.


Under en weekend kommer vandringar på tema mat, natur, äventyr, foto & fågelskådning och film att stå i fokus då Båstad Hiking Festival arrangeras. Evenemanget är ett av Båstads nya tillskott på den redan så digra eventlistan. - Båstad och Bjärehalvön är en fantastisk evenemangsarena med sin varierade natur, välutvecklade besöksnäring och duktiga aktörer. Nu skjuter vi till ett vandringsevenemang för att ge fler möjligheten att uppleva Bjärehalvöns ovanligt vackra natur, berättar Annika Borgelin som är projektledare på Båstad Turism och Näringsliv och tillika för Båstad Hiking Festival.
Deltagarna kommer att få uppleva en naturskön helg med möjlighet till alla bekvämligheter såsom läckra matpaket, after-hikes, transporter och bekvämt boende. Helgen inleds med en inspirationsföreläsning och middag. Förutom vandringsturer finns det möjlighet att vara med på morgonyoga eller varför inte en båttur där man får se Bjärehalvöns vandringsleder från havssidan? Halvöns sälkoloni brukar också vara ett kärt inslag på denna tur.
- Det är fantastiskt kul att få starta upp detta evenemang på Bjärehalvön, en vackrare plats får man ju leta efter. Vi har med oss de bästa aktörerna inom friluftsliv i Båstad och ser verkligen fram emot att tillsammans med dom bjuda på riktigt gott värdskap, meddelar Annika Borgelin.


Mer information: www.bastadhikingfestival.se

Kontakt: Annika Borgelin, Båstad Turism och Näringsliv, 0725-03 99 33, This is a mailto link
Litet smakprov på vandringsturer som erbjuds 12-14 okt; Deltagaren väljer en tur per dag.
Äventyrsvandring i Hovs Hallar Längd: 7 km vandring,
En dag i naturen med både njutning och lite adrenalin. Först kommer man till den lilla pittoreska hamnen i Kattvik med RIB-båt. I Kattvik börjar vandring genom skog, längs kusten och en otroligt vacker del av Bjärehalvön och Skåneleden. När man kommer till en av höjderna i Hovs hallar kommer man få möjlighet att testa rappellering (inga förkunskaper krävs). Rappellering är ett säkert och roligt sätt att med hjälp av rep fira sig ner för en brant klippvägg.
Bokskog och vidunderliga vyer från Hallandsåsen Längd: 27 km
Denna vandring tar en upp på Hallandsåsen och ger vidunderliga vyer över Skälderviken och Laholmsbukten. Man vandrar genom Hålehalls skogar, Älemosse och Lyaheden, platser där snapphanarna levde och verkade. Man upplever ett Skåne som liknar Norrlandsnatur och får samtidigt njuta av Skånes höstfärger.
De sju andra vandringarna finns att läsa mer om på hemsidan; Matvandring i Sinarpsdalen, Natur- och filmvandring i Torekov och Hovs hallar, Hallands Väderö, Vandra fågelskåda och lär dig fotografera, Kustnära vandring från Ängelsbäcksstrand till Hovs hallar, Guidad vandring genom Båstads historia och Skåneledsvandring från Ängelsbäcksstrand till Torekov.

Skribent: Anton Vallgren
Epost: This is a mailto link

Förbundsmöte knapp (1).png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png