Hoppa till sidans innehåll

Nya ansikten i Förbundsstyrelsen

15 APR 2019 10:26
På förbundsmötet under lördagen röstades in tre nya ansikten i styrelsen.
Anders Wigren, Niklas Brinkfeldt och Jenny Jansson(saknas på bilden). Läs mer om dem här.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 10:26

Mer om nyvals kandidaterna som blev invald på förbundsmötet 13 april.  

Niklas Brinkfeldt, Ledamot

Jag bor i Umeå men arbetar på Högskolan Dalarna, vilket innebär att jag veckopendlar och reser mycket i landet. I arbetet ansvarar jag för högskolans pedagogiska utveckling samt digitaliseringen av både pedagogiken och arbetsplatsen. Jag är även viceordförande i nätverket "IT i högre utbildning" (ITHU).

Jag har tidigare varit tävlingsgångare och medlem i ungdoms och juniorlandslag. Jag tror framförallt att jag kan bidra med strategier kring samarbeten och utveckling av tävlingsgång i detta styrelseuppdrag. Under mina sista år som tävlingsgångare hade jag förmånen att arbeta med ungdomsrekrytering till sporten, under några kampanjer, och såg då den främsta utmaningen i att det var en idrott som under 1990-talets mitt led av en mycket negativ medial bild, vilket jag fortfarande ser som en av de största utmaningarna för sporten.

 

Anders Wigren, Ledamot

Bor numera i Ulricehamn. Har ett långt intresse av natur och har vandrat i ca tio år, i Sverige och utomlands. Gick 2018 Continental Divide Trail från México till Kanada och blev förste svensk att gå den leden. Anser dock att alla skall vandra efter sina behov och förutsättningar och att en dagsvandring är precis lika värdefull som något annat.

Försöker därför inspirera fler till att komma igång, bland annat genom att hålla föredrag eller ge tips.
Tror att utmaningen för Gång- och Vandrarförbundet ligger i att främja gång och vandring och att samtidigt främja föreningsutveckling. Kanske att många idag inte söker sig till föreningar primärt och då blir evenemangens natur desto viktigare. Har bakgrund inom den ideella sektorn där jag arbetat med folkbildande verksamheter. Har därifrån erfarenhet av styrelsearbete och har bland annat varit styrelseledamot i AF bostäder och Stiftelsen Folkuniversitetet i Lund. Var under studietiden Verkställande i Akademiska Föreningen i Lund, med ca 25 000 medlemmar.

 

Jenny Jansson, Suppleant

Jenny är ifrån östra Värmland och stort intresse och erfarenhet för vandring, friluftsliv och även medialt intresse. Är ofta ute i naturen för att samla energi och inspireras men därefter inspirera andra. Med gedigen fotokunskap och bilder som får stor uppskattning på sociala medier så har Jenny den kompetens som kan tillföra styrelsen med nya idéer och är inte rädd för utmaningar. En influencer som valberedningen tror på kommer utveckla och stärka förbundet kommunikativt, för att få fler i rörelse i alla olika åldrar inom vår verksamhet.  

Skribent: Anton Vallgren

Förbundsmöte knapp (1).png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png