Hoppa till sidans innehåll

Nya steg tagna i samgåendet med Friidrottsförbundet

29 SEP 2022 09:53
Nu finns det projektledare och ekonomiska stöd på plats inför sammanslagningen mellan Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Gång- och Vandrarförbundet.
  • Skapad: 29 SEP 2022 09:53

Arbetet med samgåendet mellan Svenska Gång- och Vandrarförbundet och Svenska Friidrottsförbundet har nu pågått ett tag. En arbetsgrupp har fram till nu tagit fram en övergripande plan och även ansökt om – och fått – beviljat ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet för att sammanslagningen ska bli så bra som möjligt. Detta innebär att vi nu kan sätta igång arbetet mot en sammanslagning på riktigt vilket känns väldigt kul.

En styrgrupp bestående av personer från både SGVF och SFIF är tillsatt där många av besluten kommer tas tillsammans med arbetsgrupp och styrelser. Det har även tillsatts två projektledare bestående Rickard Eriksson på 80% och Jenny Sundqvist på 20% som kommer att arbeta med samgåendet i sitt dagliga arbete. Rickard har idag sin tillhörighet på SGVF och Jenny på SFIF.

Mycket av arbetet återstår och kommer pågå långt efter den planerade sammanslagningen i mars/april 2023. Bland annat ska SGVF:s webbsida säkerställas så att den fungerar även efter årsskiftet, vi ska arbeta med utbildningsmaterial, vi ska göra en kartläggning och ta fram riktlinjer för distrikten och titta extra på hur vi kan implementera vandringen i friidrotten.

– Ambitionen är givetvis att sammanslagningen ska bli så smärtfri som möjligt för båda förbunden och i förlängningen leda till att både gångsporten och vandringen stärks. Jag ser fram mot ett spännande och konstruktivt samarbete i fortsatta processen, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på friidrottsförbundet.

Har ni frågor, tankar eller inspel kring samgåendeprocessen så är det, oavsett förbundstillhörighet, Rickard som är huvudsaklig kontaktperson. Rickard förmedlar sedan, vid behov, vidare frågor till aktuell avdelning eller person.

Rickard kan nås på telefon 070-9265933 eller e-mail This is a mailto link

Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png