Hoppa till sidans innehåll

Sök återstartsstöd för att locka fler till idrotten!

01 MAR 2022 09:06
Nu när alla restriktioner har släppt är det dags att lägga i en extra växel. Ni som förening i SGVF har nu möjlighet att söka återstartsstöd för att locka fler personer till idrottsrörelsen!
  • Uppdaterad: 01 MAR 2022 09:06

Ansök om återstartsstöd! 
Äntligen har samhället öppnat upp sig som normalt igen, och nu kan alla våra föreningar ansöka om ett ekonomiskt stöd för att rekrytera fler medlemmar till era föreningar. Nu ser vi till att ta tillfället i akt och gör en satsning på att få fler att testa gång och vandring!

Det finns två stycken pottar att söka pengar ur. En som kallas för Power-Walk, och en som kallas för Övrigt Återstartsstöd. Syftet med båda återstartsstöden är att försöka få fler människor in i föreningslivet. SGVF vill få fler nybörjare, och tidigare aktiva att börja med gång, och få att börja vandra organiserat i en förening. 

Power-Walk
SGVF tror att trösklarna för att börja att tävla i gång kan upplevas ganska höga, och ser gärna att föreningarna försöker locka nya till verksamheten genom att arrangera en tävlingsklass i Power-Walk under ordinarie tävling. Power-Walk är en motionsform där man går en snabb promenad, vilket vi tror är en träningsform som även kan fungera bra inom tävlingar. Det ska givetvis inte vara tillåtet att springa under dessa tävlingar, och det kan vara fördelaktigt att ha funktionärer utplacerade utmed banan för att förhindra fusk. Ingen annan domarbedömning lär behövas. Vi tror att Power-Walk är ett bra sätt att få fler deltagare på tävlingar och förhoppningsvis kanske även medlemmar i föreningen, och eventuellt kan detta leda till att många av dessa väljer att testa tävlings-gång framöver! Medel kan sökas ur potten för att marknadsföra och lägga mer resurser på ett arrangemang.

Det går också bra att försöka etablera en Power-Walk sektion inom föreningen. På så sätt kan personer som vill tillhöra en förening gå raska promenader tillsammans! 

Övrigt Återstartsstöd
Ni känner er förening bäst och vi vill stötta fler tankar och idéer om hur ni kan göra för att få fler personer till era föreningar. Det kan till exempel vara prova-på-tillfällen, att visa upp sporten på skola eller liknande, starta någon form av nysatsning eller nytt projekt, marknadsföring, nybörjarkurser, föreläsningar, utbildningar, läger eller dylikt. 

Ansökan
Ansökningarna kommer att hanteras i den ordning de inkommer till förbundskansliet, och bidrag kommer att förmedlas till föreningarna så länge det finns medel kvar, eller senast 31 oktober 2022. Inga pengar beviljas retroaktivt utan en ansökan måste beviljas innan aktiviteten genomförs. 

Ansökan görs via IdrottOnline av någon med rätt behörighet (ordförande, vice ordförande, kassör, idrottsmedel firmatecknare, idrottonline-ansvarig, idrottsansvarig). Klicka på Idrottsmedel i toppmenyn och välj därefter Återstartsstöd IF 2021/2022 och fyll i ansökan. Ni behöver inte skicka in ansökan direkt utan det går att spara den ifyllda informationen och återkomma vid ett senare tillfälle.

Om ni har problem med IdrottOnline ber vi er att kontakta supporten.

Distriktsförbundet är välkomna med idéer direkt i mail till kansliet. 

Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png