Hoppa till sidans innehåll

Vandringsmöte 20 januari

29 JAN 2018 13:18
I och med anställningen av Anton Vallgren som föreningsutvecklare ser vi i vandrarkommittén framtiden an med stor tillförsikt och som ett led i detta tog jag(Roger) initiativet till ett ”stormöte” den 20 januari i Stockholm.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 13:19

Förutom de formellt valda i vandrarkommittén: Roger Magnusson, Tibro. Anita Lindström, Södertälje. Håkan Hermansson, Norra Härene och Jörg Rückert, Partille så inbjöds/deltog Tell Hermansson, Stockholm. Bertil Ericsson, Ängelholm. Theres Larsson, Bjärred. Revisor Christer Grunder, Stockholm, Viggo Oterhals, Mölndal/Svenska Folksportförbundet och vår föreningsutvecklare Anton Vallgren.

 

Ett stort antal frågor hanns med under mötet. Här uppräkande utan någon speciell ordning.

1) Ska vi införa ett nytt vandrarmärke (liknande simborgarmärket) som föreningarna kan köpa in och sälja vid sina vandrararrangemang. Eller ska vi satsa på att marknadsföra de märken som redan nu finns?

2) Tjejgåing/Ladywalk. Ska det i dessa jämställdhetens tider finnas speciella vandringar för bara tjejer eller kan vi skapa något nytt för par/sambos, hela familjen m.m.

3) EVG-vandring i Sverige igen 2021. Frågan har förts vidare till Engelholms VF genom deras ordförande Bertil Ericsson. Vi kommer att ha mer information och förhoppningsvis ett ”stormöte” med medlemmarna i ÄVF.

4) Sverigevandringen. Här uttalades ett klart mål att vi ska satsa rejält på detta arrangemang (2 september 2018) med kontakter och marknadsförening gentemot våra medlemsföreningar.

5) Barn- och Ungdomsvandringar. Här vet vi att det är svårt att engagera målgruppen, men det finns lite idéer och förhoppningsvis kan vi få till något i framtiden.

6) Återuppta SGVFs 3-dagarsvandring igen 2019. VK Lundsbrunn är villiga att ta hand om arrangemanget första året. De har skickat ut en förfrågan till vandrarföreningar, men tyvärr har svarsfrekvensen varit väldigt dålig. Tanken med arrangemanget är ju att få till fler vandrare som åker på varandras olika arrangemang. 3 dagarsvandringen förfrågan.pdf

7) Utnyttja SISU Idrottsutbildarna bättre och registrera de olika     träffar/utbildningar som genomförs i föreningarna. Vi måste även bli mycket bättre på att registrera gång- och vandrarverksamhet i IdrottOnline. 

8) Aktivitetstävlingen diskuterades där tävlingsföreningar har 7 röster medans vandrarföreningarna som är 5-6 ggr. fler bara har 3 röster på årsmötet, dags för en stadgerevidering?

9) Utökat samarbete med Svenska Folksportförbundet. Vi vänder oss till samma kategori av vandrare, här skulle vi genom bl.a. dubbelmedlemskap i både SGVF (300:-/år) och SFF (500:-/år) kunna genomföra gemensamma vandringar som då    förhoppningsvis leder till att båda organisationerna får fler vandrare totalt sett oavsett om det står SGVF eller SFF som arrangör.

10) Anton efterlyser bilder och reportage från vandrarverksamheten att kunna lägga ut på hemsidan.

11) Anton informerade om olika vandringsappar, kartor m.m. somman kan söka efter på nätet, bl.a. www.naturkartan.se Kolla vidare in på vår hemsida för fler länkar. 

 

Det avhandlades ganska mycket under de dryga 4 timmars som mötet tog och nu får vi ta tag i sakerna och se till att det inte stannar som bara en idé. Kommittén ämnar försöka att få föreningarna mer aktiva framöver, men vi vet alla att det är på ”golvet” d.v.s. i föreningarna som verksamheten finns. Vi i kommittén med hjälp av Anton ska dock göra vad vi kan och kanske kan vi komma med något nytt och fräscht vid årsmötet i Linköping den 21 april.

Roger Magnusson

Ordf. SGVFs vandrarkommittén

Skribent: Anton Vallgren
Epost: This is a mailto link

Förbundsmöte knapp (1).png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png