Hoppa till sidans innehåll

Vandrarmärken barn och ungdom


Goda vanor bör grundläggas tidigt, men det är aldrig försent att börja! Att vandra har blivit en allt mer vanlig motionsform i Sverige, och intresset har ökat sedan pandemins inbrott. Intresseökningen kring vandring är någonting vi verkligen vill ta tillvara på.

Vi vill att även ni ska hjälpa till att bidra till folkhälsan! Vi erbjuder sju olika märken för barn, och en mängd olika märken även för ungdomar och vuxna. Arrangera gärna en vandring tillsammans, och dela ut märkena efter att barnen har vandrat en viss sträcka eller tid. Ni bestämmer själva kraven! Barnen kommer definitivt tycka att det är roligare att röra på sig om man får pris efteråt!

Läs mer under respektiv e märke eller gå direkt till vår Webbshop.


Nedan följer två citat från lärare som använder sig av Gångpolarn:

Efter avslutad långpromenad har vi lite mellis som vi avnjuter. Sedan delar vi ut Gångpolarn-märken; brons, silver och guld. Sista året får dom märket Myran. Våra barn är väldigt duktiga på att promenera och är jättenöjda när de får sina märken och visar stolt upp dem för sina föräldrar.

Eva och Kristina från Familjedaghemmet småHopp i Boden.

Vi tycker verkligen att era märken är superbra. Under våren har vi en "hälsovecka" påförskolan. En utav dagarna åker vi då till ett friluftsområde. Vi tar med oss matsäck och barnen har ryggsäckar med vattenflaska. Därefter vandrar vi olika sträckor beroende på hur gamla barnen är. Nästan alltid blir det faktiskt längre än vad märket säger. Barnen blir inspirerade av att veta att de ska få ett märke och skuttar glatt på sin vandring. De visar en oerhört stor glädje och är mycket stolta när dagen är slut och de får sitt märke. Dessa brukar de sätta på sin ryggsäck och eftersom vi gör detta varje år blir det många märken på ryggsäcken innan de slutar på vår förskola. Även föräldrarna tycker att detta är en rolig aktivitet och de uppskattar mycket att vi engagerar oss i skog och vandring.

Jeanette, Förskolan Måttbandet.

Uppdaterad: 27 MAJ 2021 09:13 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png